Uncategorized
Tule mukaan YAPS-matkalle Israeliin 23.2.-1.3.2024

Tule mukaan YAPS-matkalle Israeliin 23.2.-1.3.2024


MATKA SIIRTYY! Jos olet kiinnostunut matkasta, voit kirjoittaa neuvonnan osoitteeseen: neuvonta@yaps.fi, niin saat ensimmäisenä tietoa, kun seuraava matka alkaa näyttää mahdolliselta.

YAPS-matka on erilainen Israelin matka. Päätavoitteenamme ei ole lomailu tai pyhiin paikkoihin tutustuminen, vaan saada välineitä vastata 2000-luvun Israel-vastaisen ihmisoikeusaktivismin haasteeseen. Matkalla kierrämme konfliktialueilla ja tapaamme ihmisiä, jotka elävät jokapäiväistä elämäänsä alueella. Käymme Hebronin juutalaisyhteisössä, vierailemme Gazan rajalla sijaitsevissa asutuksissa ja kuulemme elämästä Hamasin hallitseman alueen rajanaapurina, retkeilemme Juudea-Samariassa/Länsirannalla ja tapaamme monia israelilaisia asiantuntijoita, joilta on mahdollisuus kysyä vaikeitakin kysymyksiä ja kuulla heidän näkökulmiaan.

Ohjelma 23.2.-1.3.2024 (muutokset mahdollisia)

Pe 23.2. Majoittuminen JerusalemiinMajoitus osoitteessa Allenby 2, Jerusalem

La 24.2. Lauantai on sapattipäivä, jolloin ei ole varsinaista ohjelmaa.
Asunnolta on noin kahden kilometrin kävelymatka Vanhaan kaupunkiin ja mahdollisuus omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen ryhmässä tai yksin. Illalla kokoonnumme syömään yhdessä ja tutustumaan ryhmän kesken.

Su 25.2. Jerusalem. Vierailu Israelin ulkoministeriössä ja/tai Knessetissä. Tutustumme Jerusalemiin nyky-Israelin syntyhistorian ja konfliktin näkökulmasta.

Ma 26.2. Retki Juudeaan (Länsirannan eteläosa), Hebroniin ja Gush Etzioniin. Vierailemme Hebronin juutalaisyhteisössä, kuulemme heidän kokemuksiaan sekä kaupungin juutalaisyhteisön historiaa. Hebron on yksi ihmisoikeusaktivistien suosimista partiointipaikoista, ja kaupungin olosuhteiden näkeminen on todella mielenkiintoista. Paluumatkalla pysähdymme Gush Etzionissa ja syömme yhteisen aterian viinitilalla.

Ti 27.2. Retki Samariaan (Länsirannan pohjoisosa). Vierailemme juutalaisyhteisöissä (siirtokunnissa) ja kuulemme asukkaiden näkökulmia tilanteeseen. Vierailemme Barkanin teollisuusalueella, jossa israelilaiset ja palestiinalaiset tekevät yhteistyötä. Näemme ja kuulemme turva-aidasta ja tarkastuspisteistä, joilla ihmisoikeusaktivistit partioivat.

Ke 28.2. Kierrämme Itä-Jerusalemia ja E1-alueita. Kuulemme alueiden asemasta kansainvälisen lain kannalta, alueella tapahtuvan laittoman rakentamisen ja rakennusten purkamisen taustoista ja beduiiniyhteisöjen tilanteesta.

To 29.2. Retki Gazan rajalle. Vierailemme aivan Gazan rajalla sijaitsevissa asutuksissa. Paluumatkalla pysähdymme Ashkeloniin ja syömme yhteisen aterian rantaravintolassa.

Pe 1.3. Lähtöpäivä, sapatin aatto

Tärkeä tietää

Matka toteutetaan omatoimimatkana. Tämä tarkoittaa, että YAPS-tiimi hoitaa yhteisen asunnon varaamisen ja vastaa ohjelmasisällöstä yhdessä israelilaisten kumppanuusjärjestöjen kanssa, mutta jokainen matkalainen ostaa itse lentolippunsa ja on vastuussa itsestään ja matkavakuutuksistaan matkan aikana. Tämä mahdollistaa myös sen, että halutessaan matkaan voi lisätä omia matkapäiviä Israelissa. YAPS vastaa majoituksesta ja ohjelmasta 23.2.-1.3. välillä. Matkan opastukset ja keskustelut käydään pääasiassa englanniksi, joten riittävä englanninkielen taito on tarpeen.

Lennot hankitaan itse. Ilmoitamme hyvissä ajoin, millä lennoilla YAPS-matkan vetäjät lentävät, niin halutessasi voit varata paikan samalle lennolle. Jerusalemin välillä kulkee halpa ja nopea junayhteys (Huom! Ei kulje sapattina!). Jerusalemissa juna-asemalta on 300m kävelymatka asunnolle (Allenby 2, Jerusalem). Asunnolla on mahdollisuus omien ruokien ja eväiden valmistamiseen, jos haluat matkustaa mahdollisimman edullisesti.

MATKAN HINTA 350

Hintaan sisältyy
– kaikki retket, pääsymaksut ja opastukset
– majoitus ja aamiaiset Jerusalemissa 23.2.-1.3.2024 (7 yötä) max. 4 hengen huoneissa.
Jos haluat varata huoneen pienemmälle henkilömäärälle, ole yhteydessä
neuvonta@yaps.fi.

Hintaan ei sisälly
– lennot
– matkat lentokentältä Jerusalemiin ja takaisin
– vakuutukset
– ateriat aamiaisia lukuunottamatta

Matkaa tulee Suomen Karmel-yhdistys.


Saat lisää tietoa ja voit ilmoittautua mukaan matkalle osoitteessa
neuvonta@yaps.fi