Uncategorized
Raportti: Eurooppalaista rahaa virtaa palestiinalaisille kansalaisjärjestöille, joilla on kiistattomat yhteydet terrorijärjestöön

Raportti: Eurooppalaista rahaa virtaa palestiinalaisille kansalaisjärjestöille, joilla on kiistattomat yhteydet terrorijärjestöön

NGO Monitorin 1. helmikuuta 2023 julkaisema raportti osoittaa kiistämättömät todisteet palestiinalaisten kansalaisjärjestöjen ja terrorjärjestö PFLP:n välisistä siteistä

Kansalaisjärjestöjen toimintaa tarkkailevan NGO Monitor -tutkimuslaitoksen helmikuun alussa julkaisema raportti osoittaa kiistämättömästi seitsemän palestiinalaisen kansalaisjärjestön ja PFLP:n (Palestiinan vapautuksen kansanrintama) välisiset yhteydet. PFLP on sekä Yhdysvaltojen että Euroopan unionin terrorijärjestöjen listalla.

Israel nimesi lokakuussa 2021 kuusi näistä kansalaisjärjestöistä – Addameer, Al-Haq, Bisan, Defense for Children International – Palestine (DCIP), Union of Agricultural Work Committees (UAWC) ja Union of Palestiinan Women’s Committees (UPWC) – terroristijärjestöiksi vedoten niiden laajoihin yhteyksiin PFLP:hen. Seitsemäs, Health Work Committees (HWC), nimettiin tammikuussa 2020.  Vastauksena Euroopan unioni ja jotkut eurooppalaiset hallitukset ilmoittivat, että ne eivät ole saaneet riittävää tietoa järjestöjen yhteyksistä terrorismiin.

NGO Monitorin 85-sivuinen raportti osoittaa, että terrorikytkökset voidaan osoittaa helposti ja laajasti ja niiden kieltäminen on kestämätöntä. Todisteet eivät vaadi Israelin hallituksen ja tiedustelupalvelun hallussa olevaa tietoa. Raportissa tunnistetaan ainakin 60  palestiinalaisten kansalaisjärjestöjen virkailijaa, joilla on yhteyksiä PFLP:hen. Heidän joukossaan on sellaisia, jotka on tuomittu terrori-iskujen suunnittelusta tai toteuttamisesta, esimerkiksi 17-vuotiaan Rina Shnerbin murhasta elokuussa 2019. Viidellä kansalaisjärjestöstä on näkyvästi organisatoriset yhteydet PFLP:hen.
Raportissa keskitytään seitsemään Israelin terroritoimijoiksi määrittelemään kansalaisjärjestöön, mutta NGO Monitor on tunnistanut 13 PFLP:hen liittyvän kansalaisjärjestön verkoston, joka toimii Länsirannalla ja Gazassa. Tämä verkosto on saanut yli 200 miljoonaa euroa apua viimeisen vuosikymmenen aikana. Raportti on merkittävä ja selkeä todiste näiden kansalaisjärjestöjen ja PFLP:n välisistä jatkuvista siteistä.

NGO Monitorin puheenjohtaja Professori Gerald Steinberg sanoo: ”Kun eurooppalaiset viranomaiset väittävät, että heillä ei ole todisteita palestiinalaisten kansalaisjärjestöasiakkaidensa terroristiyhteyksistä, he jättävät huomiotta suuren määrän helposti todennettavissa olevia näyttöjä. Ei ole mitään tekosyytä tälle sokealle veronmaksajien varojen väärinkäytölle. Ei tarvita edes mitään turvaluokiteltua tiedustelutietoa, vaan NGO Monitorin raportti perustuu avoimen lähdekoodin tiedolle, joka paljastaa selkeästi terrorijärjestö PFLP:n ja Euroopan rahoittamien kansalaisjärjestöjen väliset yhteydet. Tosiasioiden ohittamisen sijasta Euroopan hallitusten on aika alkaa toimimaan vastuullisesti.”

Lue raportti Clear and Convincing: The Links between the PFLP and the European Government-funded NGO Network