Keitä olemme


YAPS-ohjelmaa koordinoivat

Varpu Haavisto
Varpu Haavisto

Varpu on toiminut yhteiskunta-aktiivina vuodesta 2002, jolloin hän aloitti koordinoimaan kansainvälisen mediakriittisen Take a Pen -järjestön Suomen osastoa. Vuosina 2008-2017 hän oli ICEJ:n Suomen osaston hallituksessa ja vuosina 2014-2017 hän toimi ICEJ:n erityisavustajana. Hän oli päätoimittajana ICEJ:n julkaisuissa ”Israelin boikotointi ja Lähi-idän rauhan edistäminen” ja ”Israel ja minä”.


Heli Hartikainen

Heli on yhteiskuntatieteiden maisteri (Tampereen yliopisto) ja eläkkeellä oleva opettaja. Hän kiinnostui jo ensimmäisellä matkallaan Israeliin nuorena opiskelijana Lähi-idän tapahtumista, historiasta ja Israelista keskellä konflikteja ja sotia naapurimaiden kanssa. Tarve oikeudenmukaisuuteen, tasapuolisuuteen ja totuudellisuuteen on saanut hänet toimimaan ja ottamaan kantaa. YAPS-tiimissä Heli on ollut mukana vuoden 2018 alusta.


Pekka Haavisto

Pekka on historian ja yhteiskuntaopin opettaja. Vuonna 2012 marraskuussa hän oli Jerusalemissa suomalaisen opettajaryhmän kanssa Holokaustin opettamisen kurssilla. Kurssin aikana koettu Gazasta ammuttujen ohjusten johdosta tapahtunut ilmahälytys Jerusalemissa sai hänet kiinnostumaan entistä enemmän Israelin nykytilanteesta.


Elias Järvinen

Elias on poliittisen historian opiskelija. Hän on kiinnostunut sekä Israelin että Lähi-idän historiasta ja huolissaan Israel-vastaisuudesta, antisemitismistä ja faktojen vääristelystä. Elias on erityisesti Turun seudun YAPS-toiminnan koordinaattori.