Uncategorized
Mitä tapahtui YK:n antirasistisessa maailmankonferenssissa Durbanissa 2001?

Mitä tapahtui YK:n antirasistisessa maailmankonferenssissa Durbanissa 2001?

Kahden naisen kokemus YK:n rasismin, muukalaispelon ja kaiken rasistisen syrjinnän vastaisesta konferenssista Durbanista vuonna 2001. Konferenssi muuttui pahimmaksi antisemitismin esiinmarssiksi sitten Holokaustin.

Konferenssi toimi myös alkusysäyksenä kansalaisjärjestöjen Israel-vastaisen rintaman synnylle. Siellä luotiin narratiivi Israelista rasistisena apartheid-valtiona ja strategia sen levittämiselle kansalaisjärjestöjen kautta Euroopan ja Amerikan yhteiskuntiin. Tavoite Israelin täydelliseksi eristämiseksi ja länsimaiden asenteiden muuttamiseksi julistetaan avoimesti kansalaisjärjestöfoorumin periaatejulistuksessa ja toimintaohjelmassa.

Durbanin antirasistinen prosessi on käynnissä edelleen Yhdistyneissä kansakunnissa, jossa sen 20-vuotisjuhlaa vietettiin vuonna 2021. Jo 38 maata, joukossa kaikki suuret Euroopan maat, boikotoivat hallitustenvälistä prosessia. Samaan aikaan ne kuitenkin rahoittavat avokätisesti Durbanin strategiaa levittäviä kansalaisjärjestöjä. Tämä video kertoo tapahtumista, joista Israelin vastainen kansalaisjärjestörintama sai alkunsa.